Sky Courts

A reinterpretation of the Chinese courtyard typology as a contemporary exhibition hall, Sky Courts uses its constraints (the building typology and a mandate for sloped roofs) as opportunities to transform this traditional building type into a contemporary architectural proposition for a modern mixed-use program. The multiple courtyards bring natural light deep into the interior of the building, while an articulated brick wall is punctuated with windows at its perimeter. The brickwork has a distinct grain, giving the non-orthogonal wall a saw-toothed texture and creating an orienting device for the building.

Type
Architectural Design
Year
2011
Location
Chengdu
China
Published in
Dwell Magazine
Architectural Review
Architect Magazine
Archinect
Case Da Abitar
BSI Swiss Architecture Award
Dwell