212 Stuart St

212 Stuart Street occupies the site that is currently an empty parking lot, between the Bay Village Neighborhood, and the Stuart Street corridor. Our design consists of a 20-story residential building on a narrow site that presents two different faces to the surrounding neighborhoods: the low rise residential neighborhood to the south, and the mixed fabric of the "High Spine" corridor to the north. The building will house approximately 130 residential units on 19 floors, with approximately 7 units per floor. The penthouse floor is a single-loaded organization with an outdoor amenity deck facing south. The ground floor contains the lobby and retail spaces with storefront glazing facing the northern, more commercial side of Stuart Street. The southern portion of the ground floor consists of two walk-up townhouses accessible directly from Shawmut Street. These “new neighbors” respond directly to the existing townhomes across the street maintaining an active residential frontage.

Credits

Design Team

Kyle Coburn

Landscape Architect

Type
Architectural Design
Year
2018